Nissaki en Katavolos Corfu (Nisaki)

Nissaki (Nisaka) en Katavolos zijn twee dorpen die in elkaar overlopen en beide direct gelegen aan zee. Het zijn erg kleine dorpjes welke in de zomermaanden beozocht worden door toeristen. Het dorp is erg heuvelachtig en voornamelijk geschikt voor mensen die goed terbeen zijn.  De dorpen worden omringd door natuur met veel groen. 

De dorpen liggen gelegen aan de Noord-Oost kant van het eiland Corfu. Hierdoor heb je direct uitzicht op het vaste land van Albanie Ksamil. 

 

De stranden van Nissaki en Katavolos zijn Nissaki Beach gelegen in het dorp van Nissaki. Het strand bestaat voornamlijk uit kleine kiezelstenen. Het strand is erg klein en eromheen is het erg rotstachtig. Het strand van Katavolos is hetzelfde maar met iets grotere stenen. Wel is het strand veel langer en groter dan die van Nissaki. Niet gek dat je ook in het dopr Katavolos de grotere hotels en appartementen vindt. Ga hier lekker snorkelen en leef je uit. In de dorpjes vind je ook nog kleinere of prive strandjes doe een wandeling door de dorpen en ontdek het zelf. 

Hoe reizen naar Nissaki of Katavolos?

Veel Nederlanders kiezen voor een pakketreis. Dit betekend dat je vanaf het vliegveld tot aankomst hotel/appartement op Corfu en weer terug wordt bediend door de reisorganisatie. Heb je deze optie niet, lees dan vooral even verder.

De eerste optie is om een taxi te nemen. De taxi’s op het eiland zijn relaltief prijzig. Een ritje naar Nissaki of Katavolos duurt ongeveer 30 minuten van Corfu Airport. De prijs van de luchthaven naar de dorpjes is ongeveer 60 euro.  

Een tweede optie is met het openbaar vervoer. De Green Busses op het eiland Corfu rijdt met code A4 naar de dorpjes in een klein uurtje. De bus volgt dezelfde weg als de taxi maar moet logischerwijs wat vaker stoppen. In de zomer rijd deze bus elk uur voor 2,60 euro naar jou vakantiebestemming. Een andere lijn is A5 welke als eindbestemming Nissaki heeft. Deze bus doet er ongeveer 50 minuten over vanaf de airport en kost 2,20 per persoon.

Verblijf je dus op deze plek en wil je Corfu-stad verkennen neem dan Lijn A4 of Lijn A5 richting Corfu-stad. Voor bustijden bekijk de website van Green Busses Corfu. 

 

Waar verblijven in een van de twee dorpen?

Vraag jezelf af wat je zoekt. De keuze in Nissaki Corfu is dat je volledig tot rust kan komen ergens op een berg in een kleiner apparatment en hotel. Een klein Grieks strandje, authentieke Griekse restaurants en veel natuur. Of wat meer tussen de toeristen, groter strand maar alsnog authentiek Grieks dan is Katavolos wellicht een betere optie. Beide plekken hebben een wat hogere prijsklasse dan het gemiddelde op het eiland. Het ademt allemaal net wat meer luxe.

Zien en te doen rondom de dorpen Katavolos en Nissaki Corfu

Blue Caves. Net boven de het dorp Katavolos vind je deze grot in het water en onder het kerkje: “Saint Arsenius’ Shrine” . Hier komen voornamelijk de dagtvaartboten op af. Vanaf het strand waar ook hotel TUI Blue Atlantica Nissaki Beach staat kan je vanaf het strand erheen zwemmen. Het is wel een stukje zwemmen en zorg dat je een snorkelset meeneemt om het onderwaterleven te ontdekken en vergeet je waterschoenen niet aan te doen. Daarnaast is het verstandig om voor 11 uur klaar te zijn bij de Blue Caves want anders wordt het overstroomt met de toeristen die met de boten aankomen. 

Duiken, boek een trip bij Apollo Scuba Diving. Bij deze duikclub kan je duikbrevet halen of gewoon lekker direct met ze op pad met andere duikliefhebbers naar een aantal prachtige onderwaterplekken. 

Verken het eiland. Huur bijvoorbeeld een scooter bij Jimmy’s Bikes in het dorp Nissaki Corfu. Of huur een auto bij Katerina’s Cars. In de directe omgeving vind je bijvoorbeeld het vissersdorpjes: Kalami, Kato Agios Markos en Gouvia. Je kan ook de lijnbus nemen op het eiland. Wel ben je dan erg afhankelijk van de reistijden van het  openbaarvervoer. 

Huur een boot bij Nissaki Boat Rental. Te vinden in het dorp van Nissaki, je kan hier zonder vaarbewijs een boot huren met duidelijk uitleg en waar je eventueel heen kan varen. Het huren van een speedboot inclusief brandstof kost ongeveer 100 euro. Ook een rustigere boot voor bijvoorbeeld 4 personen is te huur in het hoogseizoen voor 80 euro. Intotala heeft Nissaki Boat Rental 10 boten beschikbaar. 

 

Hapje eten in een aantal goede restaurants van Nisaki en Katavolos

Lekker eten in Nissaki en Katavolos doe je op de volgende plekken:

Aan het water in het dorp Nissaki vind je het restaurant Oliva Restaurant Cocktialbar. Een moderne tent, direct gelegen aan zee en met mooi uitzicht over het water. Dit is het best beoordeelde restaurant in de gehele omgeving. Wil jij iemand verassen ga dan hierheen. 

Het tweede restaurant is Vitamins Taverna. Dit restaurant is niet alleen geliefd bij toeristen maar ook bij de locals. Naast het goede Griekse eten staat het restaruant ook bekend om het prachtige uitzicht. Dit restaurant vind je dan ook niet direct aan zee maar een stukje de heuvels in tussen Nissaki en Katavolos. 

Nu we toch al in het midden van beide dorpen zijn gaan we over naar het toeristische deel. In Katavolos vindt je iets meer restaurants waaronder Taverna the Rocks. De naam zegt het al dit restaurant staat op de rosten van Katavolos direct aan zee en valt direct op door de mooie trap omhoog. Je vind het restaurant direct bij het strandje Kaminaki Beach. Je eet hier basic Grieks met een prachtig uitzicht. 

Fan van vis en wijn? Neem dan eens een hapje en een drankje bij restaurans Thalassa Sea Food Taverna. Direct aan het kiezelstrand eet je heerlijke verse vis en een mooie wijn. 

Wil je een avondje uit met live muziek? Ga dan naar Music House. Hier geniet je van een lekkere drankje en van de live muziek. Wel vraagt de eigenaar een entre van 3 euro. Maar daar krijg je een boel gezelligheid voor terug. 

Aantal veel gestelde vragen over het dorp

Waar kan ik een supermarkt vinden in Nissaki en Katavolos? In het dorp Katavolos vinden we geen mini supermarkt. Wel zit er een Shell waar je eventueel het een en ander kan halen. Het dichtsbijzijnde supermarktje is gelegen dichtbij restaurant Vitamins Taverna. Deze is gelegen dichtbij Music House. In het dorp Nissaki vind je wel een supermarkt en dit is supermarkt Katerina’s. 

Waar vind ik een bezine pomp in Nissaki of Katavolos? In Katavolos vind je een Shell. Volgens de reviews is deze invergelijk met andere pompen relatief prijzig. 

Nissaki en Katavolos Corfu (Nisaki)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven