Kassiopi Corfu

Kassiopi Corfu een gezellig vakantiedorp met alle faciliteiten dat je zoekt op een Grieks eiland. Natuur, rust, mensen, historie, zee, strand enzovoort.. Het dorp staat bekend om de Kassiopi Castle en de vele baaien.  

De stranden en baaien van Kassiopi Corfu

Het dorp blinkt uit in de mooie stranden en baaien. Hieronder hebben we een lijst gemaakt met alle stranden en baaien van Kassiopi:

  1. Paralia Imerolia, is een afgelegen strand en vind je een stukje buiten het dorp richting het dorpje Imerolia.
  2. Engagement Bay, ligt aan de linkerkant van het dorp. Het is een ruige baai met kiezelstenen en stenen. 
  3. Paralia Pipitos, een wat groter kiezelstrand en geschikt voor kinderen. Een perfecte plek om de snorkelset mee te nemen. Ook dit strand is rustig en heeft een aantal bedjes om te huren.
    De volgende stranden zijn ook allemaal in het centrum en zeer vergelijkbaar met bovenstaande drie. Ons beste advies is voor jong en oud. Neem een snorkelset mee naar Corfu!
  4. Kanoni Beach, 
  5. Paralia Mpataria, 
  6. Small wild beach

Restaurants Kassiopi Corfu | Eten & Drinken

Genieten van lekker eten en drinken is onlosmakelijk verbonden met een geslaagde vakantie. Daarom vind je hieronder een zorgvuldig samengestelde lijst, zodat je zeker weet dat je volop kunt genieten van heerlijk eten.

Als het hotel of appartement geen ontbijt aanbiedt, is Nicolas Bakery een uitstekende keuze. Hier kun je naast diverse broodjes genieten van taarten, likeurtjes van het eiland, zelfgemaakt ijs en koekjes.

Voor smakelijke en eenvoudige Italiaanse gerechten moet je bij Little Italy Taverna zijn. Ze serveren uitstekende pizza’s en pasta’s tegen betaalbare prijzen. Aangezien het vaak druk is, is het verstandig om van tevoren te reserveren.

In het centrum vind je het charmante Griekse restaurant Sousouro. De menukaart is traditioneel met een uitgebreide selectie goede wijnen. Het restaurant ligt wat verscholen in een zijstraatje, dus gebruik Google Maps om de weg te vinden. Het is dichtbij het Melina Oasis Boutique Hotel.

Een ander authentiek Grieks restaurant is Strofilia Taverna. Hoewel het er op het eerste gezicht eenvoudig uitziet, biedt het prachtige Griekse gerechten.

Aan de andere kant van het dorp vind je een restaurant met een schitterend groot terras met uitzicht over zee en bergen. Restaurant Anis Taverna biedt uiteraard een uitgebreide Griekse menukaart.

Voor een snelle hap kun je terecht bij The Square, waar ze heerlijke hamburgers serveren voor een vriendelijke prijs.

’s Avonds genieten van een drankje aan de boulevard doe je bij Limani. Limani bevindt zich in de haven/baai van Kassiopi.

Dingen te doen in Kassiopi | Snorkelen, Kasteel

Gratis zwembad: als je een hotel of appartement hebt geboekt zonder zwembad, kan dit interessant zijn. Het zwembad is kosteloos toegankelijk bij aankoop van eten en/of drinken. Het gratis zwembad heet Dimas Cafe Bar & Swimming Pool.

Kassiopi Castle, gelegen op een rotsachtige heuvel nabij de gelijknamige stad, bewaakt de zeepassage tussen Corfu en Albanië. Teruggaand naar Byzantijnse tijden (12e-13e eeuw), behoort het tot de drie overgebleven Byzantijnse kastelen in Corfu. Zijn belangrijkste rol was verdediging tegen frequente aanvallen vanwege de strategische ligging van Kassiopi. 

Ondanks versterkingspogingen in 1267 vernietigden de Venetianen het in 1386 uit vrees voor gebruik tegen hen. Tegen 1571 werd het kasteel ontmanteld, waarbij materialen werden gebruikt voor het fort van Corfu. Vandaag de dag omvatten overblijfselen torens, poort, bastions en Venetiaanse kanonnen. Inspanningen om de hoofdpoort en torens te herstellen tonen zijn rijke architecturale geschiedenis.

Snorkelen voor jong en oud. We hebben het al benoemd bij het kopje stranden en baaien. Het dorp heeft meerdere baaien welke bestaan uit kiezelstenen en rotsen. Tussen die rotsen vind je veel onderwater leven. Bij het bekijken van de foto’s zien we veel vissen, zeesterren en meer. Neem dan ook de snorkels mee. 

Church of the Panagia Kassiopi, gelegen op de plaats van de Tempel van Zeus, dateert de Kerk van Panagia Kassopitra uit de vijfde eeuw. 

In de oudheid was Kassiopi, opgericht in de Hellenistische periode, een strategische post tijdens de oorlog van Pyrrhus met Rome. Het kreeg zijn naam van de Tempel van Cassius Zeus. Het Byzantijnse Kassiopi Castle domineert het landschap, overleefde Ottomaanse belegeringen en herbergt nu delen van de oude kerk. 

Beschadigd tijdens de Ottomaanse belegering van Corfu in 1537, werd de kerk gerestaureerd door de Venetianen in 1590-1591. Het huisvest het miraculeuze icoon van Panagia Kassopitra en Byzantijnse fresco’s uit de 11e of 12e eeuw. Jaarlijkse festiviteiten op 8 mei en 15 augustus eren het wonder en de Dormition-feestdag. De kerk biedt een betoverende blik op het rijke verleden van Kassiopi.

Met de bus.
Corfu-stad & luchthaven; Vanuit Kassiopi kan je de bus nemen naar het oude centrum van Corfu. De bus doet er ongeveer een uur over en zet je midden in het centrum af. Een van de laatste stops is de luchthaven van Corfu. Land je op Corfu en wil je een goedkope manier om op je vakantiebestemming te komen? Neem dan de bus voor slechts 3,60. De buslijn van en naar Corfu / Kassiopi is lijn: A4. 

Palaiokastritsa, ondanks dat Kassiopi een prachtige plek is is Palaiokastritsa nog net wat mooier. Ook deze plek heeft meerdere baaien maar dan van zandstrand. Dit dorp ligt aan de andere kant van het eiland is ook goed met de bus te bereiken. Vanuit Kassiopi neem je de lijnbus S8. Let op, als het regent gaat de reis niet door. 

Kassiopi Corfu Vakantie

Kassiopi is wat ons betreft een prachtige plek om een vakantie te vieren op het eiland Corfu. De plek en het eiland hebben voldoende te bieden voor jong en oud. Het dorp is gezellig met voldoende restaurants. Heeft meerdere unieke stranden en is ruim opgezet. 

Kassiopi Corfu
Schuiven naar boven