Dodekanesos Griekse Eilanden

Griekse Eilanden Dodekanesos

De Dodekanesos-eilanden bevinden zich aan de zuidoostelijke kant van Griekenland, in de nabijheid van de Turkse kust. Deze eilanden staan vaak bekend om hun relatieve rust en vermijding van massatoerisme. In totaal bestaat de Dodekanesos-archipel uit 15 grote en 150 kleine eilanden. Onder de meest populaire eilanden in de Dodekanesos bevinden zich Kos, Rhodos, Astypalea, Symi en Karpathos. Rhodos is het grootste eiland in de groep, terwijl Kos en Patmos vooral bekend staan om hun rijke historische erfgoed.

Populaire Dodekanesos Bestemmingen

Karpathos

Karpathos is bekend om zijn ongerepte natuur, prachtige stranden en traditionele dorpen. Het eiland heeft een ontspannen sfeer en is populair bij natuurliefhebbers.

Kos

Kos is een ander populair eiland met mooie stranden en een rijke geschiedenis. Het staat bekend om zijn oude ruïnes, zoals het Asklepion-heiligdom, en heeft ook een bruisend nachtleven.

Rhodos

Rhodos is waarschijnlijk het meest bekende eiland in de Dodekanesos en trekt veel toeristen van over de hele wereld. Prachtige stranden, een historische oude stad en diverse archeologische en culturele bezienswaardigheden.
Leros Griekenland

Leros, gelegen in de betoverende Dodekanesos-archipel van Griekenland, is een schilderachtig eiland met een rijke geschiedenis. Het eiland staat bekend om zijn prachtige stranden, historische bezienswaardigheden en pittoreske dorpjes.

Leros biedt bezoekers de mogelijkheid om te genieten van de rust en schoonheid van de Egeïsche Zee, terwijl het tegelijkertijd een fascinerend inzicht biedt in de tumultueuze geschiedenis van de regio.

Symi is een juweel van een eiland in de Dodekanesos, met zijn charmante pastelgekleurde huizen en een sfeer van tijdloze schoonheid. Deze bestemming staat bekend om zijn prachtige havenstadje en neoklassieke architectuur. 

Symi trekt bezoekers aan die op zoek zijn naar een idyllische omgeving en een vleugje traditionele Griekse cultuur.

Symi Griekenland
Kalymnos Griekenland

Kalymnos is een paradijs voor avontuurlijke zielen en natuurliefhebbers. Dit eiland is beroemd om zijn rotsachtige landschap en staat wereldwijd bekend als een topbestemming voor klimmers. 

Naast de klimmogelijkheden biedt Kalymnos ook prachtige stranden en kansen voor watersporten.

De overige eilanden in de Dodekanese-eilanden zijn: Astypalaia, Tilos, Nisyros, Leipsoi, Chalki, Kasos, Kastellorizo, Agathonisi, Telendos, Pserimos en Patmos. Deze eilanden zijn vaak niet rechtstreeks bereikbaar met een vlucht. Om deze eilanden te bezoeken, dien je gebruik te maken van de Griekse veerdiensten.

Populaire vakantie bestemmingen Dodekanesos Griekenland

De Dodekanese Eilanden omvatten in totaal 15 grote eilanden en nog eens 150 kleine, minder bekende eilandjes. De meest bezochte eilanden in deze groep zijn Rhodos en Kos, die enkele van de meest geliefde toeristische bestemmingen in Griekenland zijn. 

Rhodos biedt een prachtige Oude Stad, omringd door middeleeuwse muren, en heeft enkele indrukwekkende bezienswaardigheden, waaronder het Paleis van de Grote Meester. Kos, aan de andere kant, heeft zonovergoten stranden, oude ruïnes en de beroemde plataan waar Hippocrates ooit zijn leerlingen onderwees.

Andere opkomende bestemmingen in de Dodekanese zijn Karpathos, Astypalea en Symi. Karpathos, met zijn overvloed aan natuurlijke schoonheid, is een paradijs voor natuurliefhebbers en fans van diepgewortelde tradities. 

Astypalea biedt een schilderachtige hoofdstad met een middeleeuws kasteel en neoklassieke architectuur. Symi, bekend om zijn unieke kosmopolitische sfeer en prachtige neoklassieke nederzetting, trekt jaarlijks talloze bezoekers voor het beroemde Symi Festival.

Dodekanesos Griekenland Eilanden - Verbogen Juweeltjes

Voor reizigers die op zoek zijn naar minder bekende, ongerepte bestemmingen zijn er ook enkele verborgen juweeltjes in de Dodekanese Eilanden. Leros, Pserimos en Telendos zijn enkele van deze verborgen schatten. 

Leros biedt rustige vakanties in een dromerige omgeving met pijnbomen, olijfgaarden en zoetwaterstromen. Het eiland heeft prachtige stranden en indrukwekkende middeleeuwse kastelen. Pserimos staat bekend als de ideale bestemming voor ontspannende vakanties met kristalheldere wateren, ongerepte stranden en lokale evenementen. Telendos, ooit een deel van Kalymnos, biedt prachtige wandelpaden, zonovergoten stranden en een rijke geschiedenis.

Voor avontuurlijke reizigers is Kalymnos een must-visit bestemming. Dit eiland staat bekend als het “eiland van de zeespons-harvesters” en biedt unieke ervaringen, van klimfestivals tot culinaire ontdekkingen. Andere eilanden, zoals Lipsi, Agathonisi en Kastellorizo, bieden ontspannende vakanties te midden van prachtige natuur en traditionele gastvrijheid.

Conclusie Dodekanesos Eilanden

De Dodekanese Eilanden bieden een schat aan diversiteit, van middeleeuwse architectuur tot betoverende stranden en ongerepte natuur. Of je nu op zoek bent naar een avontuurlijke vakantie of juist wilt ontspannen in een vredige omgeving, de Dodekanese heeft voor elk wat wils. 

Vergeet niet om de minder bekende eilanden te verkennen en de verborgen schatten van deze betoverende archipel te ontdekken. Welkom op een reis vol geschiedenis, natuur en cultuur in de Dodekanese Eilanden!

A. 
Agathonisi
Astypalaia

C.
Chalki

R.
Rhodos

K. 
Karpathos
Kasos
Kastellorizo
Kalymnos
Kos

L. 
Leros

S.
Simi (Symi)

N.
Nisyros

T. 
Tilos
Telendos

P. 
Patmos
Pserimos

Schuiven naar boven