Malia Kreta en Malia Beach Griekenland – 8 Redenen

Malia en Malia Beach liggen aan elkaar grenzend. Landinwaarts bevindt zich Malia Old Town, en richting de zee ligt Malia Beach. Het komt vaak voor dat dorpen landinwaarts zich uitbreiden naar de zee door toeristische ontwikkelingen en vaak een vergelijkbare naam krijgen, zoals bijvoorbeeld Chersonissos en Chersonisou. 

Daarom is het te verwachten dat Malia Beach de plek is waar je jouw vakantieoord zult vinden, lekker dichtbij de zee. Langs de populaire straat van Malia Beach naar Malia Old Town, ook wel Beach Road genoemd, vind je talloze winkeltjes, restaurants, en kroegen.

Malia Kreta en Malia Beach Griekenland, Uitgaan, restaurants, hotels, appartementen

Waar ben je naar op zoek in Malia / Malia Beach?

Malia, Kreta Weer

Het weer op Kreta, en dus in Malia, kent seizoenen, vergelijkbaar met Nederland. Malia beleeft haar warmste dagen met de meeste zonuren in juli en augustus. Gedurende deze maanden is het elke dag warm tot zeer warm, terwijl de avonden aangenaam blijven.

 De maanden mei, juni, en september worden beschouwd als de mooiste maanden om het eiland te bezoeken, met voldoende zonuren, warmte, en weinig regen. De temperatuur is dan niet te warm om actief te blijven en het eiland te ontdekken. In de overige maanden neemt het weer af met relatief veel regenval en koudere temperaturen.

Malia, Kreta Hotel/Appartementen en Villa's

Een aangenaam verblijf vormt het startpunt van een heerlijke vakantie. In Griekenland heeft het land de gevolgen van de economische crisis zwaar ondervonden, maar gelukkig herstelt de economie sterk, wat tot uiting komt in de gerenoveerde kamers. Hieronder tref je een selectie aan, variërend van kindvriendelijk tot adults-only.

Akrogiali Beach Hotel bevindt zich direct aan het strand van Paralia Mallion. Dit driesterrenhotel ligt op een rustige locatie, maar toch dichtbij het bruisende Malia. Hoewel het als hotel wordt aangeduid, functioneert het eigenlijk als een aparthotel, met de luxe van een hotel en de ruimte en faciliteiten van een appartement. Het hotel beschikt over een eigen privéstrand.

Voor een exclusief verblijf waar alleen volwassenen welkom zijn, is Enorme Ammos Beach Hotel een uitstekende keuze. Dit hotel, eveneens direct aan het strand gelegen, biedt een zwembad met een prachtig uitzicht op de zee. Het restaurant is strategisch opgezet, zodat gasten kunnen genieten van een panoramisch uitzicht op de zee, vergezeld van een aangenaam zeebriesje. Het hotel, modern ingericht en relatief nieuw, staat garant voor een rustige sfeer, perfect voor stellen.

Als je komt om optimaal te genieten zonder al te veel activiteiten te ondernemen, is een all-inclusive hotel vaak een goede keuze. Hotel High Beach Resort, ook direct gelegen aan de zee, is zo’n accommodatie. Dit kleine all-inclusive hotel onderscheidt zich doordat ze extra aandacht besteden aan hun gasten en de kwaliteit van het eten. Met een eigen pizzaoven bereiden ze heerlijke pizza’s en gyros. Bovendien bevindt het hotel zich in het centrum van Malia Beach, waardoor je dichtbij alle levendige activiteiten bent.

Over het dorp Malia Beach en Malia Old Town

Malia, Kreta Boulevard, Let op, Malia Kreta heeft geen boulevard. Wel heeft Malia een andere belangrijke straat die van Malia Old Town naar Malia Beach loopt. Deze straat heet Dimokratias en heeft de bijnaam Beach Road. Aan deze belangrijke straat vind je alles wat je zoekt, waardoor je de weg makkelijk kunt vinden.

Malia, Kreta Centrum/Old Town, Malia Centrum in Old Town is de gezelligste plek van beide dorpen. In Old Town vind je de meeste winkels, restaurants, toeristen, en bezienswaardigheden. Het dorp heeft schattige straatjes waar de Grieken zelf nog wonen. Dwaal overdag even door de straten en geniet vervolgens van een goed restaurant in het dorp. Een tip: Avli in Malia. In het dorp vind je ook de belangrijkste kerk van Malia, genaamd Malia Main Church Agios Nektarios.

Malia Haven, Malia heeft een zeer kleine haven met privébootjes, vissersbootjes, en rondvaartboten. Het haventje ziet er wat vervallen uit, ondanks dat het toch een vrij grote haven is. Het doel van deze grote haven is dan ook niet helemaal helder.

Veelgestelde vragen over Malia Kreta

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen van Nederlanders over de plaats Malia Kreta.

  • Is Malia in Kreta leuk? Ja, Malia Kreta is een mooie plek om vakantie te vieren. In het nieuwe en oude dorp vind je voldoende beleving zoals uitgaan, restaurants, winkels en mensen. Ook rust en een mooi zandstrand zijn aanwezig. Vanuit Malia kun je prima met het openbaar vervoer of de auto richting Iraklion of Agios Nikolaos reizen en een of beide steden ontdekken.

  • Wat is er te doen in Malia? Het dorp heeft alles wat je zoekt: geschiedenis, rust, feesten, zandstranden, en restaurants. Het is een levendig dorp voor jong en oud.

  • Wat is leuker, Chersonissos of Malia? Als deze vraag gesteld wordt, denk ik dat dit een jongere is die graag wil feesten. In beide dorpen kan goed gefeest worden, maar wat leuker is voor Nederlandse jongeren is denk ik toch Chersonissos. Hier zit jij tussen je leeftijdsgenoten uit Nederland.

  • Wat is een Malia? Malia is net als Chersonissos een uitgaansdorp. Waar Chersonissos op sommige plekken gedomineerd wordt door Nederlanders, wordt Malia gedomineerd door Engelsen.

Malia Old Town Kreta Uitgaan / Feesten

Apollo Club Malia Crete
Apollo Club Malia Crete
Zig Zag Club and Lounge Kreta
Zig Zag Club and Lounge Kreta

Malia is net als Chersonissos de plek waar veel gefeest wordt. Maar Malia is ook een plek waar veel ruimte is voor feesten langs de populaire straat die van Malia Beach omhoog loopt naar Malia Old Town, genaamd Dimokratias. Aan deze straat vind je diverse barren, lounges, en discotheken waaronder:

  1. Apollo Club Malia Crete: Apollo Club, Malia’s enige pure urban club, ontstond in 2015 uit de samenwerking tussen Apollo Club en Safari Club Malia. Gelegen in het centrum van Malia’s beroemde strip, biedt Apollo Club een onvergetelijke ervaring met zorgvuldig georkestreerde verlichting, decor, personeel, en muziek.

  2. Candy Club: Candy Club, gevestigd in het hart van de ‘strip’ in Malia, staat bekend om het grootste geluidssysteem en heeft jaarlijks de ‘Beste club award’ gewonnen sinds 2008. Het gastheerschap van bekende artiesten en wekelijkse evenementen maken het tot een bekroonde locatie.

  3. Help Bar Official: De Help Bar, gevestigd in Malia sinds 1993, is wereldwijd bekend vanwege de uitvinding van de Fish Bowl Cocktail in 1995. Centraal gelegen in het bruisende centrum van Malia, trekt de bar altijd een druk publiek met een zwembad en de beste muziek van de stad.

  4. Zig Zag Club and Lounge: Zig Zag, gelegen in het hart van de strip, biedt een moderne clubervaring met een ruim buitenterras en beweert de beste geluids- en lichtinstallatie op het resort te hebben. Sinds de vroege jaren 2000 blijft deze club een enorm succes.

Dit is slechts een klein overzicht. Loop lekker door de straat Dimokratias ofwel Beach Road en laat je verleiden om ergens binnen te stappen. Vaak krijg je het tweede drankje of een shot gratis. Als het niets is, loop dan gewoon verder.

Malia Beach & Malia Old Town Restaurants

The Bull Steak House Malia - Mooi Ribeye
The Bull Steak House Malia - Mooi Ribeye
Avli in Malia in old town - Beste restaurant van het dorp
Avli in Malia in old town - Beste restaurant van het dorp
Nisos beach bar, Ibiza sfeer
Nisos beach bar, Ibiza sfeer

We hebben een kleine selectie gemaakt van een aantal goede restaurants met verschillende smaken. Vaak vind je in Griekenland vooral Grieks eten, maar hier kun je bijvoorbeeld ook genieten van Chinees of Sushi.

  1. The Bull Steak House – Malia Old Town: Zin in steak? Hier krijg je vlees zoals een vleesliefhebber het graag heeft. De porties zijn groot en van hoge kwaliteit. Bestel hier bijvoorbeeld een lekkere dikke ribeye of T-bone voor twee personen.

  2. Avli in Malia – Malia Old Town: Dit is een uitstekend Grieks restaurant waar ook de Grieken zelf graag komen, zelfs buiten het zomerseizoen. De duizenden lovende reviews spreken voor zich.

  3. China Royal – Malia Old Town: Even klaar met de Griekse smaak? Dan kun je een uitstapje maken naar China Royal. Hier kun je genieten van een lekkere wok, traditioneel Chinees, of sushi.

  4. Nisos Beach Bar Restaurant – Malia Beach: Hier kun je goed eten en de sfeer is hip (Ibiza-stijl). Ons advies is om hier overdag naartoe te gaan of na het eten voor een lekkere cocktail.

Er zijn nog veel meer goede restaurants in de buurt. Loop rond en laat je verleiden. Het Griekse eten is over het algemeen van hoge kwaliteit en redelijk geprijsd.

Ontdekt de omgeving van Malia Kreta

  • Omalia Olive Press: Hier wordt prachtige olijfolie geproduceerd, samen met bijproducten van olijfolie. Naast het kopen van olijfproducten kun je ook een gratis korte rondleiding volgen en de oude werktuigen bekijken.

  • KartLand Malia: Op zoek naar uitdaging? Dan zit je bij KartLand Malia goed. Hier kun je karten, maar houd rekening met drukte, want het is een populaire plek voor toeristen.

  • Malia Palace Archaeological Site: Op deze plek stond ongeveer 1650 voor Christus een Minoïsch paleis. Hoewel er niet veel van het paleis over is, is het zeker een bezoekje waard vanwege de geschiedenis en de gedeeltelijke renovaties.

  • Supermarkten zoals Super Market Chalkiadakis, Supermarket Filipidis of Spar Group: Voor wie op zoek is naar een grotere supermarkt.

  • Safari Experts Crete: Boek hier een prachtige safari. Deze safari staat bekend als een van de leukste, met veel verschillende plekken, leerzame ervaringen, en heerlijk eten.

Stranden van Malia Beach

Malia Beach heeft 3 stranden. Het hoofdstrand is Paralia Malia, een van de langgerekte stranden van Kreta, Griekenland.

  • Potamos Beach: Aan de rechterkant van de haven van Malia Beach vind je na een stukje lopen Potamos Beach. Het strand is afgelegen en ideaal voor koppels. In de omgeving vind je weinig voorzieningen, dus neem zelf eten en drinken mee.

  • Paralia Malia: Een lang en groot zandstrand, het hoofdstrand van het dorp Malia. Het strand is ruim opgezet, het zeewater is vaak rustig en geschikt voor kinderen. In de buurt zijn voldoende plekjes om even wat te eten, drinken en bij te komen van de zon. Bijvoorbeeld Nisos Beach Bar Restaurant of Dolphin Beach bar. Boek je bij Sirens Beach? Dan lig je direct aan dit prachtige stukje strand.

  • Paralia Mallion: Dit strand ligt naast Paralia Malia en is het kleinere broertje van het grotere strand. Ook dit is een zandstrand met een geleidelijke afloop, wat fijn is voor kinderen. Direct aan het strand vind je Parthenis Restaurants by the Sea en Strandbar Windmill. Het hotel Akrogiala Beach (appartementen) Malia ligt direct aan dit mooie strand van Malia.

Malia Beach het grootste strand van het dorp
Malia Beach het grootste strand van het dorp
350 jaar oud Amphora call Koronios bij Malia beach
350 jaar oud Amphora call Koronios bij Malia beach
Malia Kreta en Malia Beach Griekenland – 8 Redenen
Schuiven naar boven