Mastichari Kos

Mastichari Kos is een dorp dat gebewoud is in 1926. Het is een schilderachtige klein kustplaats op ongeveer 22 kilometer van Kos-Stad en slecht 6 kilometer van de luchthaven. Met de taxi ben je met 10 minuten bij je vakantie accommodatie. Mastichari Kos ligt aan de noordkant van het eiland en heeft een kleine haven waar enkele veerdiensten naar het eiland Kalymnos Griekenland

Inhoudsopgave Mastichari Kos

Mastichari kos het dorp met de mooiste zonsondergang op kos

Het dorp is vrij klein en alles is lopend te doen. Het is rustig, kindvriendelijk, strand, winkeltjes, restaurants en cafe. Het is eigenlijk een goede plek om een vakantie te vieren. De restaurants in de omgeving gebruiken vaak lokale groenten, vlees en vis. Hierdoor is de smaak en het eind resultaat vaak lekker en gezond. 

Een kleine wandeling maken? Dan is er een Basiliek die je kan bezoeken. De Basiliek vind je aan het einde van het weggetje dat langs de kustlijn loopt. Wat meer rondom het dorp verkennen?Huur dan een elektrische fiets. Met een elektrische fiets. 

Tip: geniet van de zonsondergang in het dorp. Het dorp heeft de mooiste zonsondergang van het eiland.

Restaurants en cafes van Mastichari Kos

Lekker hapje eten in Mastihari Kos doe je bij de volgende restaurants. Het dorpje is niet heel groot maar heeft toch heel veel keuze aan restaurants. 

  1. Aplo Beach Bar Cafe is het beste restaurant in de omgeving. Het restaurant heeft een prachtig terras met een nog mooier uitzicht. Hier kan je romantisch zitten met de mooie zonsondergang met uitzicht op zee en bergen. Het menu is Grieks en het eten erg goedkoop. Al met al een restaurant waar je geweest moet zijn. 
  2. Akrogiali, is een Grieks restaurant met veel verse vis. Uiteraard heeft het ook de verschillende bekende vlees en kip gerechten waardoor er voor iedereen wel wat opstaat. Het interieur is simpel maar het eten is goed. 
  3. Nostos restaurant, heeft een gevarieerd menu gebaseerd op de Griekse keuken. Het restaurant staat bekend om haar smakelijke sardines en calamares. Volgens de beoordelingen zijn de obers hier vriendelijk en goed. De prijzen zijn gemiddeld voor Griekse begrippen. 

Veel gestelde vragen over Mastichari

Het dorp heeft een bakkertje. Het bakkertje van Mastichari vind je dichtbij de tourist shop. Het bakkertje in Mastichari heet: Mastichari Village Bakery. 

Chill Out Bar – Cafe Sports is de plek voor sport en voetbalwedstrijden. Hier zenden ze de meeste voetbalcompetities uit waaronder de Eredivisie. 

Ja het dorp heeft een supermarkt deze supermarkten zijn:

  • Kostantinos Supermarket (grootste aanbod van de drie supermarkten) 
  • Supermarket Grocery 
  • Minore Supermarket

Bezienswaardigheden en to-do Mastichari

Vanaf de haven kun je de boot nemen naar Kalymnos. Dit is een klein eiland waar je binnen 20 minuten bent. Hier ontdek je de mooie havenstad en zijn er enkele activiteiten te doen. Hier lees je meer over het eiland Kalymnos Griekenland

Dagje Paralia Mastichari strand. Het strand zand van het dorp, welke rustig is met voldoende ligbedden. Blijf even totdat zonsondergang! 

Rest van het eiland ontdekken. Dit kan met de lokale “Intercity Bus Stop” maar ook goed met de auto en anders een elektrische fiets. In het dorpje vind je een verhuurders van fietsen, atv en auto’s. 

  • Theo Rentals Moto-ATVs-Bicycles
  • Fenareti Travel (autoverhuur)
Kitesurfing Kos is een verhuur en kiteschool. Leer jij tijdens je vakantie kiten?  

Accomodaties Mastichari Hotels en Appartement

Mastichari Bay Hotel 

Eurovillage Achilleas

Mastichari Kos
Schuiven naar boven