Kos Stranden

Op de hoofdpagina van Kos, Griekenland, hebben we al een kort overzicht gegeven van de populairste Kos stranden op dit prachtige eiland. Maar hier, in dit uitgebreide artikel, nemen we je mee op een gedetailleerde reis langs de diverse kustlijnen van Kos, waar de stranden variëren van goudkleurig zand tot ruige, met stroming en rotsen bezaaide kusten.

Of je nu op zoek bent naar zonovergoten zandstranden, de meest pittoreske strandjes van Kos, of gewoon een ideale plek om te ontspannen en van de heldere Egeïsche Zee te genieten, we hebben het allemaal. Van de levendige stranden van Kos-stad tot de ongerepte schoonheid van afgelegen locaties zoals Tarzan Beach, deze gids leidt je door de mooiste stranden van Kos, een paradijs voor strandliefhebbers en een belofte van ontspanning in het prachtige Griekenland. Welkom op een reis langs de betoverende stranden van Kos, waar de strandjes op Kos en de stranden op Kos-stad wachten om ontdekt te worden.

Paradise Beach Kos Stranden

Paradise Beach op Kos is een van de meest bekende en geliefde strandbestemmingen op het eiland. Laat je echter niet in de war brengen met Paradiso Beach, want Paradise Beach is een unieke locatie die zijn eigen charme en populariteit heeft.

Gelegen langs de route van Kos-Stad richting Kefalos, Paradise Beach is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, aangezien er een handige bushalte in de buurt is. Hierdoor hoef je geen auto of fiets te huren om dit prachtige stukje kust te bereiken. Het strand staat bekend om zijn uitgestrekte zandstranden en kristalheldere wateren, waardoor het een perfecte plek is om te zwemmen en te zonnebaden.

Wat Paradise Beach echt speciaal maakt, is de ontspannen sfeer en de aanwezigheid van voorzieningen zoals ligbedden en parasols. Deze strandvoorzieningen worden vaak beheerd door nabijgelegen restaurants, wat betekent dat je gemakkelijk toegang hebt tot verfrissende drankjes en heerlijke hapjes terwijl je van de zon geniet.

Paradise Beach op Kos is een favoriete bestemming voor zowel toeristen als lokale bewoners, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Het biedt een ideale balans tussen ontspanning en recreatie, en het is een geweldige plek om de dag door te brengen terwijl je geniet van de natuurlijke schoonheid van het eiland Kos.

Paradise Beach Kos bereikbaar met het openbaarvervoer
Paradise Beach Kos bereikbaar met het openbaarvervoer
Paradise Beach Kos Stranden
Paradise Beach Kos Stranden

Camel Beach Kos

Camel Beach, gelegen net voorbij het einde van Paradise Beach op Kos, is een schilderachtig, afgelegen strand dat zijn naam dankt aan een opvallende rotsformatie die vanaf de zee sterk lijkt op de contouren van een kameel.

Dit strand staat bekend om zijn vaak kalme, zij het iets koelere zeewater. Om dit verborgen juweeltje te bereiken, is het het beste om met de auto te komen, hoewel het laatste deel van de rit behoorlijk steil kan zijn en wellicht enige kracht van de motor vereist voor voertuigen met minder vermogen.

Het vermeldenswaardige Camel Beach moet niet verward worden met de Camel Bar in de hoofdstad van Kos, Kos-Stad, hoewel het mogelijk is dat de naam van de bar op deze manier is afgeleid van het opvallende strand.

Camel Beach biedt een rustige en schilderachtige sfeer, ver weg van de drukte, met ligstoelen en watersportmogelijkheden. Het strand wordt minder vaak bezocht dan sommige van zijn beroemdere buren en straalt een gevoel van sereniteit uit, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor diegenen die op zoek zijn naar een vredige ontsnapping aan de kust van Kos.

Camel Beach Kos

Tigaki Strand

Strand van Tigaki Kos
Strand van Tigaki Kos
Tigaki Strand - een oude bunker in het water
Tigaki Strand - een oude bunker in het water

Tigaki Beach, lokaal bekend als Paralia Tigkaki, vormt de aantrekkelijke kustlijn van het geliefde toeristische dorp Tigaki op Kos. Dit prachtige strand is een belangrijke factor in de populariteit van de plaats, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom.

Tigaki Beach biedt bezoekers een uitgestrekte strook fijn zand dat zich kilometers ver uitstrekt, omzoomd door kristalhelder water en geflankeerd door een aantal nette beach bars met comfortabele ligstoelen voorzien van zachte kussens, waardoor ontspannen en zonnebaden een waar genoegen wordt.

Een paar opvallende beach bars langs Tigaki Beach zijn onder andere Andreas Beach Tigaki, Misirlū Tigaki (een lokale aanrader) en de SantAnna Beach Bar Kos. Deze bars bieden niet alleen verkoelende drankjes en heerlijke hapjes, maar ook een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee, waardoor ze ideale plekken zijn om te ontspannen en te genieten van de serene sfeer.

Als je op zoek bent naar meer dan alleen ontspannen op het strand, is er in de omgeving van Tigaki Beach een scala aan watersport mogelijkheden beschikbaar. Enkele populaire aanbieders zijn Stavedo Water Sports en Plori Watersports, waar avontuurlijke bezoekers kunnen genieten van activiteiten zoals windsurfen, jetskiën en parasailen.

Deze watersport mogelijkheden voegen een extra element van opwinding toe aan je dag aan Tigaki Beach, en ze zijn een geweldige manier om wat adrenaline in je vakantie te brengen.

Kortom, Tigaki Beach op het prachtige eiland Kos biedt een perfecte mix van zon, zee, strand en amusement, waardoor het een topbestemming is voor reizigers die op zoek zijn naar ontspanning en plezier aan de Egeïsche kust.

Misirlū Tigaki (een lokale aanrader)
Misirlū Tigaki (een lokale aanrader)
SantAnna Beach Bar Tigaki Kos
SantAnna Beach Bar Tigaki Kos

Markos Beach Kos Stranden

Markos Beach op Kos bevindt zich te midden van een reeks andere aantrekkelijke stranden, waaronder Lagada Beach, Psilos Gremos Beach, Magic Beach en Exotic Beach. Deze schitterende kuststroken liggen langs de route die loopt van Kos-Stad naar Kefalos.

In tegenstelling tot het bruisende Paradiso Beach, bieden deze stranden een meer serene atmosfeer, ideaal voor bezoekers die op zoek zijn naar wat rust en ontspanning. Het zandstrand, met hier en daar enkele steentjes, creëert de perfecte setting voor een dag van zon, zee en zand.

Stranden Kos-Stad Stranden

De omgeving van Kos-Stad herbergt een reeks prachtige Kos stranden die allemaal zijn uitgerust met voorzieningen zoals parasols, ligbedden en douches. Als je op zoek bent naar extra comfort, hoef je niet ver te zoeken, want sommige van deze stranden bieden luxe ligbedden met zachte kussens, zodat je optimaal kunt ontspannen.

  • Paradiso Beach
  • Paralia Kos
  • Lambi Beach
Lambi Strand _ prachtig helder water
Lambi Strand _ prachtig helder water
Artemis Heaven Beach-Bar _ Luxe aan de Lambi Beach
Artemis Heaven Beach-Bar _ Luxe aan de Lambi Beach

Paradiso Beach Paradiso Beach, gelegen aan de rechterkant van de haven van Kos-Stad, mag niet worden verward met Cavo Paradiso Beach. Dit strand is een schitterende mix van zand en kiezelstenen en wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van comfortabele ligbedden en parasols. Vaak worden deze voorzieningen beheerd door nabijgelegen restaurants en hotels, zodat je gemakkelijk eten en drinken kunt bestellen terwijl je geniet van de zon en het uitzicht op de Egeïsche Zee. Let op, verwar Paradiso Beach met Paradise Beach. Paradise Beach ligt aan de andere kant van het eiland.

Paralia Kos Paralia Kos, net als Lambi Beach, bevindt zich aan de westelijke kant van Kos-Stad en is het strand dat het dichtst bij het hart van de stad ligt. Hier ontdek je een prachtig stukje zandstrand, omringd door diverse gezellige beach bars, waar je kunt genieten van verfrissende drankjes en hapjes terwijl je de zeebries voelt.

Lambi Beach Lambi Beach ligt aan de westelijke rand van Kos-Stad en is een populaire bestemming voor zowel de lokale bevolking als toeristen. Dit goed georganiseerde strand biedt diverse sportfaciliteiten voor de actievelingen onder ons. Vanuit het stadscentrum van Kos is de handigste manier om hier te komen wellicht per fiets, hoewel het openbaar vervoer ook een optie is. Langs de kustlijn van Lambi Beach vind je verschillende hotels en appartementen, waardoor het een handige locatie is voor accommodatie.

Voor wie op zoek is naar een extra vleugje luxe, biedt Artemis Heaven Beach-Bar de perfecte oplossing. Hier kun je heerlijk ontspannen op comfortabele ligbedden en genieten van een smakelijke menukaart, hoewel de prijzen hier mogelijk iets hoger liggen dan elders.

Deze stranden rondom Kos-Stad zijn een waar paradijs voor zonaanbidders en bieden voor ieder wat wils, of je nu op zoek bent naar een relaxte dag aan het strand of wat extra actie en comfort.

Veel gestelde vragen over stranden Kos

Ja, Kos heeft zandstranden. Een van de meest populaire zandstranden vind je in de plaats Kardamena. Het zand hier is vaak fijner en zanderiger dan dat in de omgeving van Kos-Stad.

Absoluut, Kos heeft een breed scala aan prachtige stranden. Van uitgestrekte zandstranden tot afgelegen rotsachtige kusten, Kos biedt diverse opties om van te genieten. Ben je bereid om ze allemaal te ontdekken?

Kos heeft zandstranden op verschillende locaties. Hier is een lijst van enkele zandstranden:

    • Mastichari Beach (Plaats: Mastichari)
    • Kefalos Beach (Plaats: Kefalos)
    • Paradise Beach (Halte Intercity Bus Paradise Beach)
    • Kardamena Beach (Plaats: Kardamena)
    • Marmari Beach (Tussen Tigaki en Mastihari)

Paradise Beach is een van de meest bekende stranden op Kos. Er zijn meerdere stranden met de naam Paradise Beach op Kos, maar het meest populaire Paradise Beach bevindt zich op de route van Kos-Stad richting Kefalos. Je hebt geen auto of fietsverhuur nodig, want er is een bushalte in de buurt.

Ja, naast de rotsachtige en goudkleurige zandstranden heeft Kos ook kiezelstranden. Deze kiezelstranden bieden vaak uitstekende mogelijkheden om te snorkelen. Het is echter aan te raden om waterschoenen te dragen, aangezien de kiezels en mogelijke zee-egels niet prettig zijn voor blote voeten.

Het dragen van waterschoenen hangt af van het specifieke strand dat je bezoekt. Sommige stranden hebben scherpe stenen en kunnen de thuisbasis zijn van zee-egels, waardoor waterschoenen zeer nuttig zijn. Voor een overzicht van de zandstranden van Kos kun je terecht op deze pagina.

Kos Stranden
Schuiven naar boven