Tigaki Kos Griekenland

Tigaki is een toeristenplek op het eiland Kos Griekenland. Tigaki is gelegen aan de noordkust van Kos op ongeveer 11 kilometer van de hoofdplaats Kos-Stad. Tigaki Kos ligt op slecht 17 kilometer van de luchthaven Kos het is dan ook slechts 20 minuten rijden. Tagaki is populair onder toeristen omdat het een prachtig strand heeft en een gezellige hoofdweg. Aan deze hoofdweg vind je bars, restaurants, winkels, reisbureaus, auto- en motorverhuurbedrijven en een grote supermarkt. 

Inhoudsopgave Tigaki Kos Griekenland

tigaki kos grote en luxe hotels

Het dorp Tigaki telt ongeveer 250 inwoners en heeft een grote hoeveelheid aan vakantie accommodaties wat vooral de laatste jaren sterk is ontwikkeld. Waar voorheen dit een plek was waar voornamelijk de lokale bevolking op vakantie ging heeft het plaatst gemaakt voor luxe hotels. Deze accommodaties zijn vaak groot met prachtige zwembaden en all-in pakketten. Deze grotere hotels vind je iets buiten de plaats Tigaki. 

Tagaki staat voornamelijk bekend om haar mooie zandstranden Paralia Tigkaki en dat het direct naas Alikes Salt Lake ligt. Dit is een een zoute plas waar soms bijzondere vogelsoorten gespot kunnen worden zoals flamingo’s.  

Veel gestelde vragen over Tigaki Kos

Tigaki is een kleine badplaats met een langgerekt strand. Je vind hier de grotere en luxe hotels van het eiland. Waaronder:

  • Utopia Blu
  • Astir Odysseus
  • Labranda Marine Aquapark Resort

Het nachtleven in de plaats Tigaki is vrij rustig. Er zijn een aantal cocktailbars waarvan een aantal wel tot diep in de nacht open blijven. Maar het geen feest zoals in Kos-Stad. 

Op Tigaki vind je slechts een paar winkels. Het gros van de winkels vind je in de hoofdplaats Kos-Stad. 

Bezienswaardigheden en to-do Tagaki Kos

Tigaki ligt op een mooie locatie midden van de noordkust. Hierdoor is het redelijk centraal gelegen waardoor je makkelijk naar het oosten of westen kan gaan. Dichtbij Tigaki ligt de kartbaan en een manage. 

Voor een dagje waterpret bezoek je het Lido-waterpark wat op ongeveer 10 minuten rijden ligt. Lido waterpark heeft een aantal fantastische glijbanen, lazyr river een een enge golfmachine. Een aanrader voor het gezin en jongeren. 

Op slechts 10 minuten afstand ligt de Asclepeion. Dit is iets voor de geschiedenisliefhebber. Asclepeion is een enorme ruïne met 3 verdiepen dat meer dan 2000 jaar oud is.

Wijn liefhebber? Bezoek dan de Hatziemmanouil Vineyards. Dit is een zeer nette wijn boerderij waar je zeker even gekeken moet hebben. 

Huur een fiets en ontdek de andere kleine dorpen in de omgeving. Huur een elektrische fiets als je naar Kost-Stad wil fietsen!

Restaurant Tigaki Kos

Een badplaats zonder restaurants is geen badplaats. In de badplaats Tigaki Kos vind je een bijzonder restaurant wat niet typisch Griek is. Hier komen we later op terug. 

Restaurant Misirlu Tigaki is een loungebar aan zee. Het restaurant heeft een prive strand met mooie en lekker liggende ligbedden. Misirlu is de hele dag geopend om te chillen onder de Griekse zon met zeer kwalitatief eten en drinken. In Misirlu restaurant Tagaki kun je lunchen, brunchen, avondeten en cocktail nuttigen. 

Palapanis – O’ti Na ‘Nai het beste restaurant in Tigaki volgens Tripadvisor reviews. Het restaurant is ingericht in beach-style met houten stoelen en veel decoratie. Het restaurant is gelegen in de hoofdstraat van Tigaki. 

Restaurant Alikes is een Grieks mediterraans restaurant waar je veel lokale producten kan eten. Het restaurant staat bekend om haar lekere aardbeienijs en chocoladetaarten.

Taverne Plori staat bekend om haar verse vis en zeevruchten aanbod. Naast de verse vis wordt er ook kwalitatief vlees aangeboden. Het restaurant is een van de betere in Tigaki maar ook een van de duurdere. 

Nu de vreemde eend, zeker voor het dorpje Tigaki. In dit dorp vindt je restaurant Asian Wok. Het is een Chinees, Indiaans en sushi restaurant van hoog niveau. 

Tigaki Kos Griekenland
Schuiven naar boven