Vliegveld Kos Griekenland

De luchthaven van Kos-Hippocrates is een internationaal vliegveld. Het vliegveld Kos Griekenland ligt ongeveer midden op het eiland. Het eiland Kos heeft één luchthaven welke de code draagt: KGS. Vanuit Nederland gaan er vanaf Amsterdam en Eindhoven directe vluchten naar Kos Griekenland. Kos is een kleine luchthaven in Griekenland welke voornamelijk overspoeld wordt in het zomerseizoen. 

Inhoudsopgave Vliegveld Kos Griekenland

De meeste vluchten van en naar Kos luchthaven zijn chartervluchten vanuit andere Europese landen en de meeste zijn seizoensgebonden tot de zomer. Kos Airport bedient zowel binnenlandse als internationale vluchten, met bijna uitsluitend binnenlandse vluchten in het laagseizoen. Kos airport verwerkt jaarlijks ongeveer 2,6 miljoen passagiers.

Vanaf de luchthaven kan je met het openbaar vervoer of taxi verder reizen. Op het vliegveld zijn verder veel verhuurder van auto’s om het eiland Kos te ontdekken. 

Geschiedenis Vliegveld Kos

Airport Kos opende op 4 april 1964. In 1974 kreeg de airport een verlengde landingsbaan voor grotere vliegtuigen. Vanaf 1980 werd een nieuwe terminal gebouwd welke vervolgens werd gerenoveerd en uitgebreid in 1997. 

Eind 2015 werd Kos Airport samen met 13 andere Griekse luchthavens geprivatiseerd via een nieuwe overeenkomst tussen Graport AG/Copelouzos Group en het Griekse privatiseringsfonds. In maart 2017 presenteerde Fraport Greece, de Griekse dochteronderneming van Fraport AG hun plannen voor de 14 luchthavens. Een van de eerste maatregelen die werd genomen was op Kos International Airport. Het verbeteren van de verlichting, upgraden van sanitaire voorzieningen, wifi-diensten en betere brandveiligheid. 

In 2021 zijn de werkzaamheden doorgezet waardoor er een nieuw uitgebreid terminalgebouw gebouwd is. 

Veel gestelde vragen over vliegveld Kos

Kos heeft een internationale airport. Welke vluchten heeft van en naar Amsterdam en Eindhoven. 

Jazeker, Kos heeft één internationale luchthaven. Meer over de luchthaven lees je op deze pagina. 

De kosten van het vliegveld naar Kos-Stad is ongeveer 40 euro. Vanaf de luchthaven rijd de taxichauffeur je binnen 45 minuten naar je bestemming. 

De luchthaven van Kos heeft één terminal met 28 incheckbalies. De nieuwe terminal van Kos Aiport is in 2021 geopend en is een grote stap voorwaarts vergelijke met de rommelige vorige terminal. De terminal heeft een grootte van 24.000 vierkante meter. Door de nieuwe terminal is het incheck proces een stuk verbeterd. Zeker als je andere Griekse luchthavens gewend bent. 

Op Kos Airport vliegen de volgende vliegtuigmaatschappij:

  • Tui Airways
  • easyJet
  • Condor
  • Sky Express
  • Corendon
  • Transavia

Algemene gegevens vliegveld Kos Griekenland

Naam: Kos Island International Airport ook bekend als Airport Hippocrates
Address: Antimachia, Kos 853 02, Griekenland
IATA: KGS
ICAO: LGKO
Passagiers: 2,68 miljoen per jaar (2018)
Mail: info@fraport-greece.com
Telefoon: +302242056000

Vliegveld Kos Griekenland
Schuiven naar boven