Kalymnos Griekenland

Kalymnos is een eiland dat zich recht tegenover Kos bevindt. Het wordt bewoond door ongeveer 12,000 inwoners, voornamelijk geconcentreerd in de belangrijkste havenplaats, Pothia. Tot 1986 was Kalymnos voornamelijk afhankelijk van de duik- en visindustrie voor sponzen. Net als enkele andere Griekse eilanden, wordt het nu steeds populairder als vakantiebestemming.

Inhoudsopgave Kalymnos Griekenland

Kalymnos Griekenland Zeespons eiland

Algemeen

Kalymnos ligt dicht bij de Turkse kust, in het zuidoostelijke deel van de Egeïsche Zee, en maakt deel uit van de Dodekanesos-eilandengroep. Het eiland wordt begrensd door Kos en Leros en heeft een oppervlakte van 111 vierkante kilometer, waarmee het het vierde grootste eiland in de Dodekanesos is.

Kalymnos is nog niet overspoeld door massatoerisme. Waar het eiland vroeger afhankelijk was van de sponzenvangst, is het nu vooral bekend om zijn rotsachtige landschap, dat klimmers van over de hele wereld aantrekt. Jaarlijks wordt hier het International Climbing Festival gehouden vanwege de groeiende populariteit van klimmen op het eiland.

Maar Kalymnos heeft meer te bieden dan alleen rotsen. Het eiland heeft ook badplaatsen waar je heerlijk kunt ontspannen. Plaatsen zoals Myrties, Kantouni en Emporios bieden accommodaties variërend van hotels tot studio’s en appartementen, en beschikken over goed onderhouden stranden met kristalhelder water.

Dit is het weer op Kalymnos Griekenland

Het klimaat is een belangrijk aspect van je vakantie. De maanden april tot november bieden over het algemeen de meeste zonuren. De warmste maanden zijn juni, juli, augustus en september, terwijl februari de koudste maand is, met een gemiddelde maximumtemperatuur van 15 graden.

Weetjes over het weer:

  • Januari, februari, maart, november en december hebben een grotere kans op neerslag.
  • De droogste maanden zijn mei, juni, juli en augustus.
  • December is de natste maand.
  • Juli is de droogste en warmste maand op het eiland.

Veel gestelde vragen over Kalymnos Griekenland

Kalymnos biedt tal van activiteiten, zoals rotsklimmen, duiken en ontspannen op prachtige stranden. Er zijn ook archeologische bezienswaardigheden en schilderachtige dorpen om te verkennen.

Je kunt Kalymnos bereiken via de luchthaven van Kos en vervolgens per veerboot naar het eiland.

Plaatsen op het eiland

Ontdek de betoverende plekken op het eiland Kalymnos, een verborgen juweel in de Egeïsche Zee. Dit eiland, dat ooit afhankelijk was van de sponzenvangst, heeft nu een groeiende reputatie als vakantiebestemming voor avontuurlijke reizigers, natuurliefhebbers en zonaanbidders. 

Kalymnos biedt een overvloed aan adembenemende landschappen, schilderachtige dorpen en boeiende bezienswaardigheden die zowel rustzoekers als avonturiers aantrekken. In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door enkele van de meest fascinerende plekken op dit prachtige eiland. Van charmante havensteden tot wereldberoemde klimlocaties en ongerepte stranden, Kalymnos heeft voor ieder wat wils.

Pothia Kalymnos

Pothia, de hoofdstad van Kalymnos, ligt aan de zuidkust van het eiland en staat bekend als de “Sponge-City” vanwege de vroegere sponzenvangst. 

De stad is omgeven door kleurrijke herenhuizen en herbergt prachtige neoklassieke gebouwen die in de jaren 30 door Italianen zijn gebouwd. Langs de haven vind je talloze cafés, restaurants en souvenirwinkels met sponzen en schelpen.

plaats pothia hoofdplaats van kalymnos

Chora

Chora, voorheen de belangrijkste stad van het eiland, is een traditioneel dorp gebouwd op een heuvel, vergelijkbaar met Pothia. Het heeft smalle straatjes, bloemen, trappen, cafés, juweliers en blauw-witte huisjes. Bezoek de kathedraal van Evangelismos, het stadhuis en het archeologisch museum. Vanaf de top van het dorp heb je een prachtig uitzicht op het strand van Mylopotas.

Vlichadia

Vlichadia, in het zuidelijke deel van Kalymnos, ligt op 5 kilometer afstand van Pothia. Het dorp biedt een prachtig uitzicht op de kust en heeft twee mooie stranden. Daarnaast herbergt het een privémuseum voor maritieme vondsten.

Myrties

Myrties, een populaire toeristenplaats op Kalymnos, ligt 8 kilometer ten noordwesten van Pothia. Het dorp kijkt uit op het eilandje Telendos, dat gemakkelijk bereikbaar is vanuit de haven van Myrties. Myrties is geliefd vanwege de levendige sfeer, stranden en rotsklimmogelijkheden. Het dorp heeft winkeltjes, cafés en taverna’s en ligt aan de voet van een berg.

Vathi (Vathy)Kalymnos

Vathi is een langgerekt dorp dat zich uitstrekt vanaf het havengebied tot de heuvels erachter. Het is een traditionele Griekse vissershaven met kleurrijke boten. In Vathi vind je restaurants met verse vis en lokale winkels.

Bezienswaardigheden en to-do

Verken de verrukkelijke plekken op het betoverende eiland Kalymnos, een verborgen juweel in de Egeïsche Zee. Ooit afhankelijk van de sponzenvangst, heeft Kalymnos nu een groeiende reputatie als een topbestemming voor vakantiegangers met een avontuurlijke geest, natuurliefhebbers en zonaanbidders. 

Dit eiland biedt een overvloed aan adembenemende landschappen, schilderachtige dorpjes en fascinerende bezienswaardigheden die zowel rustzoekers als avonturiers aanspreken. In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door enkele van de meest betoverende plekken op dit prachtige eiland. Van charmante havensteden tot wereldberoemde klimlocaties en ongerepte stranden, Kalymnos heeft voor elk wat wils.

Rotsklimmen met uitzicht op de Egeïsche Zee

Kalymnos staat wereldwijd bekend als een waar paradijs voor rotsklimmers. Met honderden klimroutes, spectaculaire rotsformaties en grotten die uitkijken over de glinsterende Egeïsche Zee, is dit een mekka voor avonturiers. Het klimseizoen, dat bijzonder populair is in de herfst, bereikt zijn hoogtepunt tijdens het jaarlijkse Kalymnos Climbing Festival. Of je nu een ervaren klimmer bent of net begint, hier kun je je vaardigheden testen terwijl je geniet van adembenemende uitzichten.

Ontdek het onderwater leven

Kalymnos is niet alleen boven water prachtig, maar herbergt ook een schat aan natuurlijke schoonheid onder de zeespiegel. Het kristalheldere water en de rustige zee maken het tot een ideale bestemming voor snorkelaars en duikers. Onder de zeeoppervlakte ontdek je een kleurrijke wereld vol zeesponzen, anemonen, octopussen, zeesterren, zeebrasem, schorpioenvissen en nog veel meer. Met talloze duiklocaties rond het eiland, is er altijd iets nieuws te ontdekken voor duikliefhebbers.

Geniet van de Kalymnische Stranden

Kalymnos wordt nog niet overspoeld door massatoerisme, wat betekent dat je hier rustige en afgelegen stranden kunt ontdekken. Enkele van de populaire stranden zijn Emporio, Myrties, Kantouni en Massouri. Deze stranden zijn goed uitgerust met ligbedden en parasols, perfect om te ontspannen in de Griekse zon. Voor wie op zoek is naar meer privacy, zijn er talloze afgelegen stranden waar je kunt genieten van de rust en de kristalheldere wateren.

Stranden van Kalymnos

Kalymnos is gezegend met betoverende stranden die nog niet worden overspoeld door massatoerisme. Hierdoor kun je genieten van rustige, idyllische kusten die perfect zijn voor ontspanning en privacy. Terwijl het eiland enkele populaire stranden zoals Emporio, Myrties, Kantouni en Massouri heeft, die zijn uitgerust met ligbedden en parasols voor jouw comfort, zijn er ook vele afgelegen stranden die wachten om ontdekt te worden.

Arginonta Beach

Arginonta Beach wordt vaak beschouwd als een van de meest prachtige stranden van het eiland. Gelegen op ongeveer 15 kilometer ten noorden van Pothia, biedt dit strand een adembenemende combinatie van zacht zand en kiezels, omlijst door een schilderachtige baai. Wat dit strand extra bijzonder maakt, is de gemakkelijke bereikbaarheid per auto of openbaar vervoer. Bovendien zijn er comfortabele ligbedden beschikbaar zodat je kunt genieten van dit stukje paradijs aan de Egeïsche Zee.

Linaria Beach

Linaria Beach, een betoverend zandstrand, ligt slechts 6 kilometer ten noordwesten van Pothia, in de buurt van het dorp Panormos. Met zijn kristalheldere water en pittoreske omgeving is dit strand een van de verborgen schatten van Kalymnos. Geniet van de rust en de schoonheid van dit afgelegen stukje paradijs, omringd door de natuurlijke pracht van het eiland. Linaria Beach biedt een serene ontsnapping aan de dagelijkse drukte, ideaal voor wie op zoek is naar rust en stilte.

Dus, of je nu op zoek bent naar uitgestrekte zandstranden met voorzieningen of de afgelegen kustlijn wilt verkennen, Kalymnos heeft een overvloed aan opties om aan jouw strandverlangens te voldoen. Geniet van de ongerepte schoonheid van deze kusten en laat je betoveren door de Egeïsche kustlijn van Kalymnos.

arginonta beach, misschien het mooiste strandje

Andere plaatsen in de Dodekanesos

De andere eilanden rondom dit gebied zijn: Halki, Kastellorizon, Kos, Lipsi, Leros, Nisyros, Patmos, Rhodes, Symi, Telendos en Tilos

leros eiland een grieks eiland met een itiliaanse touch

Leros Griekenland

Leros, een prachtig Grieks eiland, onderscheidt zich door zijn schilderachtige diepe baaien, weelderige dennenbossen, uitgestrekte stranden en het heerlijke mediterrane klimaat dat zo kenmerkend is

Lees verder »
Nisyros griekenland vakantie, stranden vulkaan, plaatsen

Nisyros Griekenland

Nisyros is een klein eiland gelegen in het Dodekanesos-gebied. Het eiland staat bekend om zijn actieve vulkaan, weelderige natuur en talrijke bezienswaardigheden. De belangrijkste stad

Lees verder »

Samenvatting Kalymnos Griekenland

Kalymnos, een Grieks eiland in de Egeïsche Zee, staat bekend om zijn rotsklimmogelijkheden en onderwaterverkenning. Bezoekers kunnen genieten van rustige stranden, zoals Arginonta en Linaria, evenals het bruisende Kalymnos Stad (Pothia) en het traditionele Chora. 

Het eiland trekt avonturiers van over de hele wereld voor zijn indrukwekkende klimroutes en jaarlijkse klimfestival. Onderwaterliefhebbers zullen genieten van het heldere water vol zeeleven. De charmante dorpen Vlichadia, Myrties en Vathi bieden de smaken en cultuur van Griekenland. Met zijn gevarieerde landschappen en activiteiten, biedt Kalymnos een onvergetelijke ervaring voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur en ontspanning.

Kalymnos Griekenland
Schuiven naar boven